Bot framework composer error - ONNX Multilingual model failed to load, Bot is failing Failed to find or load Model with path

Bot framework composer troubleshooting | Bot framework error on multilingual bot development

Sanjeevi Subramani's photo
Sanjeevi Subramani

Published on Aug 6, 2021

2 min read

Subscribe to my newsletter and never miss my upcoming articles

In this article we will see how to fix the following error in Bot framework composer deployment for a multilingual bot:

Error details:

Multi Lingual Bot using orchestrator model (ONNX) is failing with error
Failed to find or load Model with path C:\home\site\wwwroot\model\pretrained.20210205.microsoft.dte.00.06.unicoder_multilingual

Steps to reproduce the behavior:

  • Create Bot in Composer
  • Added Skill (another Bot) , which brought in Orchestrator models
  • Added multi lingual capabilities into the Bot'
  • Runtime Bot fails with the below
  • Failed to find or load Model with path
  • C:\home\site\wwwroot\model\pretrained.20210205.microsoft.dte.00.06.unicoder_multilingual Fails in emulator as well. Path is local path when deployed to Azure, above path is given

Expected behavior

  • English language works in same bot, this issue occurs when another locale is selected
  • additional info: My Root dialog uses Orchestrator recognizer and immediate next dialog where it fails uses Regular expression recognizer/ i tried with orchestrator also and it fails there as well

image.png

image.png

If the failure is happening only when you deploy multilingual bot to Azure can you please verify on your Azure deployment if that folder C:\home\site\wwwroot\model\pretrained.20210205.microsoft.dte.00.06.unicoder_multilingual exists?

It is possible there is a missing file in the multilingual model causing this only on deployment to Azure. Can you try opening your bot project folder and open the .csproj file locally, and modify the includes to include */.model.

image.png

Reference:

 
Share this